Socul: cultivare, utilizare in gastronomie si in farmacia casei
Vrei să afli toate secretele socului? Atunci această carte, apărută în colecţia Grădina noastră, este pentru tine! Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.
-
Security policy (edit with Customer reassurance module)
-
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
-
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei - o carte pentru ricine vrea să afle informații utile despre soc
Socul negru (Sambucus nigra L.) este o specie de plante din grupa arbuștilor cu 20-30 de soiuri din familia Adoxaceae, nativă Europei, nord-vestului Africii și sud-vestului Asiei. Se dezvoltă pe orice tip de sol, umed sau uscat, de preferință într-un loc însorit. Această specie este folosită ca plantă medicinală și ornamentală, dar este o specie otrăvitoare pentru mamifere.
________________
Vrei să afli toate secretele socului?
Atunci această carte, apărută în colecţia Grădina noastră, este pentru tine!
Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.
Vei fi plăcut surprins să afli că socul trăieşte circa 100 de ani şi că are numeroase efecte spectaculoase în prevenirea şi tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezităţii şi că poate fi folosit cu succes pentru diverse afecţiuni ale tenului.
Trebuie să ne însuşim modul corect de recoltare şi cultivare pentru a fi siguri că beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atenţia că bozul (Sambucus ebulus) este toxic, fiind aşadar necesar să cunoaştem foarte bine toate speciile. Chiar dacă se culeg specii cu efecte benefice este esenţial să ne asigurăm că nu sunt poluate, fiind prezentată o tehnică prin care ne putem da seama de acest lucru.
Deși nu este o specie pretențioasă în ceea ce privește locul de creștere, în carte sunt prezentate câteva caracteristici pedoclimatice potrivite pentru o creștere mai productivă.
În final se prezintă o multitudine de reţete din florile şi fructele acestei plante foarte apreciate încă de la Hipocrate (460 î.Hr).
________________
Toate acestea și alte informații utile despre soc adunate laolaltă în cartea „Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei”.
Știai că avem și un curs de GRĂDINĂRIT?