incredible-artizanat-palarie fomes fomentarius-iasca-pene albe si portocalii-frunze fomes aplicate lateral-model

Palarie Fomes fomentarius (iasca) cu pene albe - portocalii si frunze din Fomes

450,00 RON
Fara TVA
Ultimele produse in stoc
palarie-iasca-pene-albe-portocalii-frunza-din-fomes-01
1 Obiect

Aceasta este una dintre ultimele pălării din Fomes fomentarius care vor fi create, din cauză că au rămas doar doi meșteșugari care să prelucreze ciuperca respective, iar greutățile pe care le întâmpină îi împiedică să își continue activitatea corespunzător

Cantitate

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

◊ Pălărie Fomes fomentarius (iască) cu pene albe -portocalii și frunze din Fomes

La prețul produsului „Pălărie Fomes cu pene albe - portocalii și Frunze din Fomes” se adaugă prețul de transport. Comenzile peste 200 de lei se livrează gratuit.

_____

Descriere:

Pălăria din Fomes fomentarius (iască) este obținută prin întinderea manual a fibrelor din interiorul ciupercii, de către meșteșugari care au moștenit tradiția prelucrării ciupercii.

Aceasta este una dintre ultimele pălării din Fomes fomentarius care vor fi create, din cauză că au rămas doar doi meșteșugari care să prelucreze ciuperca respectivă, iar greutățile pe care le întâmpină îi împiedică să își continue activitatea corespunzător.

Ciupercile sunt culese din flora spontană, iar materialul asemănător pielii este obținut din interiorul extraordinar de fin al ciupercilor, care este întins cu mâna, prin tehnici dobândite în ani întregi de experiență. Cele mai mari bucățti pe care aceștia reușesc să le scoată sunt folosite la crearea de pălării. Ornamentarea se face tot cu bucăți de iască presate și sunt puțin arse cu fierul de călcat. Materialul final are o finețe inimaginabilă, foarte catifelată și moale. Iar cel care o poartă, are o senzație foarte plăcută, ba chiar unii o poartă special când îi doare capul pentru a-I scăpa de durere. Că o fi așa sau nu, rămâne să-ți dai seama când o porți.

Lipirea este făcută tot cu lipici obținut în mod traditional din ingrediente naturale.

Materialul este respirabil, eliminând căldura și umezeala capului care este transportaă spre exterior. Vara ține umbra, primăvara și toamna ține cald, fiind ideală împotriva vântului.

În ploaie se umezește, apoi se usucă. La primele purtări se recomandă stropirea cu apă, și apoi modelarea pălăriei astfel încât aceasta să preia forma finală a capului purtătorului.

Terbuie ferită de foc, fiind un material 100% natural, uscat.

Trebuie ferită de ploaie torențială. Curățarea se efectuează cu o perie uscată.

Dimensiuni:

Dimensiuni interioare: 16x19cm.

______

Este necesar echipament specific pentru un culegător de ciuperci?

Despre diferite unelte necesare unui culegător responsabil am scris o serie de articole de blog. AICI poți citi câteva cuvinte despre importanța coșului împletit.

palarie-iasca-pene-albe-portocalii-frunza-din-fomes-01
1 Obiect

You might also like

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password